Nano technológia a VTN védelmében

NANO TECHNOLÓGIA


Kipróbálnád, hogy milyen lehet biztonságosan, akár az ablaktörlő használata nélkül közlekedni szakadó esőben és mégis jobb látási viszonyok között, amely által kíméled a szemed egy hosszú és egyébként fárasztó út alatt?

Szeretnéd hogyha szélvédődön a jeget - havat könnyen eltávolíthatnád, valamint a szennyeződések és az eső leperegnének a felületéről, biztosítva evvel könnyebb átlátást az ablaktörlő használata nélkül?

A nano technológia egy forradalmian új technológia, mely a szélvédő és az üvegkonzerváló molekulái jóvoltából az autóüvegek kezelésére védőréteget képeznek és a részecskék hatására taszítja az esővizet, pollen lerakódást, madár ürüléket, kátrányt, gyantát, havat jeget és egyéb szennyeződéseket. Az esővíz lepereg és magasabb sebességnél  a menetszél elfújja a kezelt felületről, ezáltal lényegesen jobb kilátást biztosítva esőben és sötétben. A rovarok maradványai lényegesen könnyebben eltávolíthatóak. Csináld magad mozgalomban is kivitelezhető a kezelés.

A védőréteg illetve egy kezelés élettartama megtett km-től függően kb 1 év vagy 20,000 km. 

Anti tapadás a jég, hó, rovarok és egyéb szennyeződések ellen.

Egy készlet tartalma 2db szélvédőre vagy egy teljes autó üvegeinek kezelésére elegendő természetesen a kiszereléstől függően.

Alkalmazható: fényezett és üveg felületeken.

TÜV - ellenőrzött termék.

Előtisztítás: a flakont használat előtt  alaposan rázzuk fel. A szélvédő legyen száraz, tiszta és zsírmentes. Az előkészítőt egy nedves rongyra csepegtesd. Körkörös mozdulatokkal kell felhordani a felületre. Ezután vízzel le kell öblíteni és egy tiszta ronggyal töröljük szárazra. A kezelendő felületnek, zsír, vax, szöszmentesnek kell lennie.

Kémiai jellemzés: előtisztító: természetes tisztító - citromsav és 5% anionos tenzidek alkotják.

Konzerválás: tiszta, puha ronggyal, területenként körkörös mozdulatokkal maradványmentesen polírozzuk a szélvédőbe a konzerváló anyagot. Ne hagyjuk foltokban a szélvédőre száradni! Vegyszeres tisztítás csak órák múlva végezhető.

Kémiai jellemzés: nano strukturált perfluor csoporttal modifikált polysiloxan, kerámia bázison.

A kezelést árnyékban +10C és +25C között lehet elvégezni 80%-os relatív páratartalom alatt. 

Kezelést követően legalább 12 órán belül ne vigyük a járművet autómosóba.

A nanotechnológiás szélvédőkezelés ára:

- személyautó - 6,500 Ft. + áfa,

- mikrobusz - 8,000 Ft. + áfa,

- terepjáró, kisteherautó - 9,500 Ft. + áfa,

- teherautó, kamion, busz - 15,000 Ft. + áfa.

 

nShield nano technológia - árlista klikk>>

Hasonlítsunk össze két állagmegőrző eljárást:

  polírozás Nanotechnológia
Tartósság 3-4 mosás több mint egy év
Maximális alkalmazhatóság 5-6 alkalom nincs korlátozva
Megkönnyíti a tisztítást az első 1-2 mosáskor hosszú távon
Vegyszer-megtakarítás nincs akár 90%
Kezelt felület fényezés fényezés + üvegek + felnik
Eltávolítja a karcokat igen nem

Tartósság:

A polírozás hatása 3-4 mosás után már alig érezhető, szemben a nanotechnológiával hosszú távú védelmével, mely még a nagyon kemény fizikai terhelésnek kitett frontfelületen is több mint egy évig megőrzi hatását.

Alkalmazhatóság:

A polírozás technológiájából fakadóan vékonyítja a festékréteget, ennek következménye, hogy csak korlátozott mennyiségben, a szakértők véleménye szerint 5-6 alkalommal polírozható egy gépjármű. Ennél többszöri alkalmazás a festékréteg látható elvékonyodásával járhat.

A nanotechnológiával nem vékonyítja, hanem - épp ellenkezőleg - vastagítja a felületi védőréteget, így ez a probléma fel sem merül.

Megkönnyíti-e a tisztítást:

Bár a polírozás is rendelkezik ilyen jellegű hatással, ez az első mosások alkalmával teljesen eltűnik. Az nanotechnológiával hosszú távon is garantálja a lényegesen könnyebb, gyorsabb, egyszerűbb, kevésbé fáradtságos tisztítást.

Vegyszer-megtakarítás:

Költségcsökkentési szempontból nézve is nyerő a nanotechnológia, ugyanis a kezelt felület mosásakor nem szükséges tisztítószert használni. Egy vizes szivaccsal ugyanolyan eredményt érhetünk el, mint samponnal, rovareltávolítóval és kefével a nem kezelt felület esetén.

A víz keménysége miatt ettől függetlenül javasoljuk, hogy pár csepp (és nem több) sampont adjanak a vízhez, hogy csússzon a szivacs mosáskor, és ne tapadjon a tisztítandó felülethez.

Kezelt felület:

A polírozás az autója fényezését védi. A nanotechnológiával az autó egész felületét. A különbség lényeges, az üvegek és a könnyűfém felnik védelme és könnyű tisztíthatósága legalább annyira fontos. Tudja milyen érzés egy vizes szivaccsal tökéletesen letisztítani az alumínium felniről a fékport? Ha kíváncsi rá, próbálja ki a nanotechnológiát!

Eltávolítja-e a karcokat:

Nem, ugyanis más céllal lett kifejlesztve. Elméletileg is képtelenség lenne az anyagot ilyen tulajdonsággal ellátni, ugyanis ehhez a festékréteg szerkezetét kellene változtatni, viszont a nanotechnológia ezt a réteget érintetlenül hagyja, és ennek a tetejére építi fel saját térhálós szerkezetét.

Felmerül a kérdés, hogy a polírozott autókat lehet-e nanotechnológiás felületkezeléssel ellátni. A válasz: igen, természetesen. Az új gépjárművek nagy része már átadáskor polírozva van a minél karc mentesebb, szebb fényezés érdekében. A nanotechnológiával ezt a hatást hosszú távon megőrzi, és számos könnyebbséget jelent az autó későbbi tisztítása és használata közben.

Végeredményben elmondhatjuk, hogy a polírozás és a nanotechnológia  nem zárják ki egymást, mert igazából más célból lettek kifejlesztve. A polírozás lényege a karcok eltüntetése, emellett rövid távon magas fényt és könnyebb tisztíthatóságot biztosít. A nanotechnológiával ellenben nem a fényezés javítására, karcmentesítésére szolgál, hanem az egész gépjármű felületének védelmére, és a tisztítás nehézségének lényeges csökkentésére.

a hajózásban:

Hajósok körében neked is folyamatosan problémát jelent a hajótest algásodása?

Ezáltal lényegesen megnőtt a fogyasztása és nem utolsó sorban csökken a teljesítménye?

Hogyha belegondolunk, akkor teljesen logikus a folyamat, amelyre az nShield nanotechnológiás kezelésnek köszönhetően nem kell problémaként visszatekinteni.

Költséghatékony, mert a nano kezelés ára a daruzási és sólyázási költségek lecsökkenése miatt többszörösen is megtérülhet. 

az építőiparban:

A nanotechnológiás bevonatnak az építőipar a legnagyobb felhasználási területe. A modern épületeket manapság szinte 100% üveg felülettel építik. A levegőben szálló portól rövid idő alatt szennyeződnek. A tisztításuk sok esetben csak alpintechnikával kivitelezhető. Ez az építészeti átalakulás egy új iparágat létesített az ilyen feladatok megoldására. A toronyházak ablakait alpinisták tisztítják meg a portól és más szennyeződésektől. Ez nem egyszerű, és legfőképp nem olcsó feladat. A működtetési költségek nagy hányadát a tisztítás teszi ki. Jelentős költségmegtakarítást eredményezhet az bevonat, mert a tisztítási ciklus idejét nagymértékben kitolja. Ezen kívül a takarításra szánt idő és a vegyszerfelhasználás is jelentősen csökkenthető, ami mindazonáltal, hogy környezetkímélő, de kiugróan magas költséghányad is megtakarítható.

Van a természetben egy növény, a lótuszvirág, mely öntisztuló. Felületéről a szél elviszi a port, az eső lemossa a sarat. Ezt számos megfigyelés és tapasztalatok sora bizonyítja. Fejlett technika segítségével a kutatók kifejlesztettek egy anyagot, mely bizonyos felületeket a lótuszvirághoz hasonló tulajdonságokkal ruház fel. Ha egy felület nagyon sima, akkor a szennyeződés nehezebben kapaszkodik meg rajta. Ilyen sima fedőréteg képezhető az alkalmazásával több anyagon (pl.: üveg, kerámia, csiszolt gránit, csiszolt márvány, nemesacél, krómozott / fényezett / lakkozott felület, egyes műanyagok).


Kiragadott példák az előnyeiről:

-A napkollektorok felületén megtelepedő por lényegesen rontja a hatásfokot. Kapacitásuk teljes kihasználásához tiszta felületet szükséges biztosítani, de ez túlnyomó részben a telepítés helyéből adódóan nem,- vagy speciális megoldással kivitelezhető. A tartós tisztaság lényegesen javíthatja hatásfokukat.

- Tusolókabinok, és kádak üveg, vagy akril felületén a gombásodás nem tud kialakulni, mert a gombák nem tudnak megtapadni. A víz nem cseppfoltosan (vízkő maradvánnyal) szárad meg, hanem legurul az üvegen.

-A fürdőszobákban lévő tükrök szinte minden nap vízcseppesek lesznek. Ezek a vízcseppek megszáradásuk után nehezen, gyakran csak vegyszerrel távolíthatóak el. Az használatával a felület simább lesz, a szennyeződés csak felületi és kisebb mértékű, ezáltal eltávolítása könnyebb, szinte vegyszermentesen végezhető el egy tiszta, és éppen nedves mikro szálas kendővel a háziasszonyok legnagyobb örömére.

- Az utóbbi években előszeretettel kezdték használni a konyhákban a csiszolt gránitot és márványt. A felületi elszíneződések, foltok kialakulása a zsírok, nedvesség hatására keletkeznek. Ezek egyre mélyebben beívódnak az anyagba, és végleges színelváltozást okoznak. Az ezt megakadályozza. A gránit konyhapultok, konyha asztalok védett felületeihez hasonlóan könnyen tisztántarthatóak a kerámialapos főzőlapok is. Ha kifut a leves, ne aggódjunk, mert a megszáradás után is egyszerűen eltávolíthatjuk a ráégett ételt. A főzőlap használatba vétele előtti bevonattal való ellátása a karcok megjelenését is nagymértékben késlelteti, ami viszont a tisztán tarthatóságát befolyásolja. A karcos főzőlap nem csak csúnya látvány, de visszafordíthatatlan állapot is, és ez a védőbevonat alkalmazása nélkül a súrolásoktól csak idő kérdése, hogy mikor fog bekövetkezni. Az bevonat 450 oC-ig hőálló, felhasználását ilyen helyen ez teszi alkalmassá. Az egészséges ételek elkészítésének fontos előfeltétele a tiszta konyha, de ugyanolyan fontos a vegyszermentes munkafelület is.

-A lótuszvirág effektus tökéletesen működik például irodaépületek, bankok modern, praktikus, és látványos gránittal burkolt falfelületein is, vagy a ma annyira divatos fekete csiszolt gránit síremlékeken. A drága anyagok alkalmazása még nem nyújt egyszeri és végleges megoldást, vagyis tisztán tartása nélkül nem adja a várt hatást.

- Az üvegházak, télikertek egyre hangsúlyosabban jelennek meg az építészetben. Ez természetes, mivel azt a kellemes érzést, amit az ott eltöltött idő alatt, egy kényelmes fotelben hátradőlve, a családdal, vagy barátokkal egy közös kávét elfogyasztva érezhet az ember, az sok mindenért kárpótolja. De lehet bármilyen szép bútor, és növényzet, ha az ablakokon végigfolyó pára csúnya csíkokat hagy maga után, és ezek a vízköves foltok csak drága, és rossz szagú vegyszerekkel, súrolással is csak nehézkesen távolíthatóak el. Az üvegeken a vízkőképződés hosszú távon elkerülhető, aminek az a velejárója, hogy a virágainkat nem kell átpakolni, emelgetni, bolygatni, ami nagyon nagy munkát spórol meg, és a vendégeink előtt sem szégyenkezik a háziasszony.

A bevonat tartóssága az autókon való alkalmazáshoz képest sokkal hosszabb, mert nincs folyamatos mechanikai igénybevételnek kitéve a felület. Az épületben az ablakokon, ajtókon, üvegházakon, télikerteken, tükrökön a tartósság az öt évet is elérheti, ha a drasztikus vegyi anyagoktól mentesítjük. Megtehetjük, mert nincs rá szükség. Nem csak környezetünk, hanem pénztárcánk is megérzi hosszú távon, mert a vegyszerek manapság nem olcsók.

Egészségesebb, tisztább környezetet varázsolhatunk magunk köré, ha tanulunk a természettől! Hogyha másért nem is de gyermekeink életterének megóvását tartsuk szem előtt és evvel egyetemben alkalmazzuk a lehetősségekhez képest minden területen ezt a kiváló terméket!

Szaktanácsért,- felmérésért,- és megrendelésért keressen bennünket telefonon,- e-mailben vagy személyesen a szakműhelyünkben! Biztosan tudunk segíteni.

A Netsystem által szerkesztett oldalakon található minden anyag a szerzői jog védelme alatt áll. Másolásuk törvénybe ütköző cselekedet, melynek minden esetben a következménye, hogy eljárást, kártérítés- és szerzői jogdíj megfizetést von maga után.