Kérdések - válaszok

Megrendelő:

A héten rendeltem egy profi CSMCS csomagot nagyon elégedett vagyok vele.Lenne pár kérdésem a használattal kapcsolatban.Valamiért mindig összeugrott a fólia mikor a vízbe tettem pedig próbáltam többféleképpen is leragasztani, videót is néztem róla az interneten, de sajnos nem járok sikerrel.Van valami ötletetek, hogy miért ugrik mindig össze.Esetleg túl klóros lenne a víz?

Előre is köszönöm a válaszotokat. 

VTN Hungary:

Elsőként zárjuk ki a hibalehetősségeket és nedvesítsd meg egyik kezed mutató és hüvelykujját, majd ezzel a két ujjaddal fogd meg a fóliát. 

Amelyik ujjadhoz ragad a fólia azt az oldalt kell a vízre tenni.

Fordítva nem működik. 

Megrendelő:

Sikerült megoldani a problémát kicsit figyelmetlen voltam :)Szeretnék még érdeklődni a partnerré válás menetéről. Feltételek, lehet-e főállás mellett mellékállásban csinálni?

----------------------------------------------------------------------

Megrendelő:

Próbáltam többfajta  műanyagra fóliázni és nem mindig sikerült valamiért nem maradt rajta a fólia a műanyagon (csak zsírtalanítok és merítem)... Opel G Asra-m közép konzolját szeretném megcsinálni a fóliázással, de nem merek belevágni, mert félek attól, hogy arról is lejön majd és azért nem szeretnék másikat venni vagy a tisztogatással időzni (elég sok idő lenne letisztítani, már próbáltam kisebb darabokon).

Nem szeretném lefesteni előtte.

Simán csak a műanyagra fel tudom vinni a fóliát a zsírtalanítás után??

Vagy megvan, hogy melyik fajta műanyagokat lehet festés nélkül meríteni?? 

Nagyon tanácstalan vagyok ezzel kapcsolatban, hogy mit is kellene tenni!!!  

VTN Hungary:

Azt tudnia kell, ha még nem olvasta el a technológiai leírást, hogy a VTN fóliázás egy fényezési technológia.

A leírásban részletesen fel van tüntetve, hogy mi - miután következik.

Abban az esetben ha Ön ezt nem tartja be és kihagy a technológiai folyamatból akár egy fázist is, akkor azt az eredményt fogja kapni, mint amit tapasztalt is, nem sikerül a VTN fóliázás. 

Ennek egészen egyszerű oka van.

A felhasznált aktivátor az alapanyagok közül csak az ABS műanyagokat oldja fel.

Abban az esetben hogyha Önnek megfelel az ABS műanyag színe és harmonizál a kiválasztott VTN fóliával, akkor nincs szüksége bázisfestékre.

Az ABS műanyagon kívül minden esetben szükséges a bázisfestést alkalmazni. 

Még egyszer leírom Önnek a technológiai sorrendet, amely a következő:

  • szilikon mentesítés
  • felület becsiszolása
  • bevonandó tárgynak megfelelő alapozás (fa, fém, műanyag, üveg, stb)
  • kiválasztott bázisfestés
  • VTN merítés
  • lakkozás.

 A tisztítással nem kell időzni, mert ha nem sikerül, akkor érdesíteni kell a felső réteget és az ismételt bázisfestés után lehet újra meríteni. 

Hogyha nem szeretné lefesteni előtte, akkor hogyan szeretné VTN fóliázni?

A bázisfestés az egész VTN fóliázás alapja.

Nélküle nem működik a rendszer. 

Zsírtalanítás után maximum matricát tud felragasztani egy adott műanyag felületre. 

Megrendelő:

Köszönöm a kimerítő válaszát, igazából akkor valójában nem voltam sok mindennel tisztában a felületkezeléseket illetően meg fogom próbálni az ön által ajánlott módon!!! 

Köszönöm hogy segítséget tudott adni válaszával!! 

----------------------------------------------------------------------

Megrendelő:

Olyan problémám lenne, hogy milyen alapozó ( bázis ) festéket kell használni? Mert bele merítettem a fóliába és leszedte a festéket az aktivátor

Fajta vagy márka ami kapható festékboltokban mert akkor holnap neki ugrok még egy próbálkozásnak 

VTN Hungary:

Autófesték boltba menj és ott kérjél matt bázisfestéket spray-be töltve az általad kiválasztott árnyalattal. Rövidesen nálunk is rendelhetőek lesznek, mert az a tapasztalatunk, hogy a Megrendelők szeretnek mindent egy helyen megvásárolni és akkor nincs ilyen probléma, ami elveszi az ember kedvét. 

----------------------------------------------------------------------

Megrendelő:

Vettem very well festéket fém fa műanyag... Matt fehér.

És azt is felhozza a aktivátor.

Hallottam olyat is hogy 2k festéket kell használni.

De viszont jó lenne ha lehetne festéket is rendelni tőletek, mert idáig csak a festékre tudom fogni, hogy rossz, mert szétfolyik... 

VTN Hungary:

Ez a festék barkácsfesték kategóriába tartozik.

Neked az autóiparban is alkalmazott bázisfestékre van szükséged.

A 2K festékeket nem fogja visszaoldani az aktivátor, így az alkalmazásukat nem ajánljuk.

Folyamatban van, hogy a bázisfestékeket és egyéb kiegészítőket a napokban, honlapunkon keresztül is meg tudod rendelni.  

----------------------------------------------------------------------

Megrendelő:

Rendeltem fóliát és nem vagyok vele megelégedve!Probáltam műanyagra,fémre,fára de mindegyik keletkeztek buborékok amik kidurantak a a fóliázott felületen.több szöget is kiprobáltam a meritéssel és kevesebb vagy több aktivátorral de az eredmény nem sokat változott.Minden tárgy alapozva és csiszolva lett. de probáltam alapozás nélkül is.Az eredmény minden esetben förtelmes! Felesleges pénz kidobásnak érzem az egészet! 

VTN Hungary:

Valóban fölösleges pénzkidobás, hogyha eltért a technológiai sorrendtől, mert akkor sosem lesz tökéletes a végeredmény. 

Abban az esetben hogyha Ön tökéletesen betartotta a technológiai leírást, akkor csak a fóliával lehet a gond, de ha jól emlékszem, akkor lassan 4 éve forgalmazzuk a VTN fóliákat Magyarországon, de negatív visszajelzés még nem volt a fóliákra azoktól akik a leírt technológiai sorrendet betartották. 

Olyan volt akinek nem sikerült a kivitelezés, ezért elmondta mindennek a VTN fóliákat és lejáratta saját magát, ahelyett, hogy figyelmesen elolvasta volna a teendőket. 

Felajánlottuk részére, hogy elhozhatja a bevonandó műanyag elemeket és megmutatjuk, hogy hogyan kellett volna, pedig nem érdemelte meg a ledegradáló stílusa miatt. 

Elismerte, hogy hibázott, elnézést kért és kifizette a hibátlan munkánkat. 

Hogyha fémre, fára, műanyagra is kipróbálta a VTN fóliát, akkor biztos mindegyikre a megfelelő alapozót alkalmazta fémre fémet, fára fa alapozót illetve műanyagra műanyag alapozót, ha nem, akkor az is probléma mivel ez egy fényezési technológia. 

Hogyha leírja, hogy milyen sorrendben végezte a műveletet, akkor valószínűleg kiderül, hogy hol a hiba. 

Megrendelő:

Köszönöm a gyors választ! Probáltuk alapozóval ás alapozó nélkül is fémre és műanyagra. Műanyagnál ha nem volt fefújva akkor nem is tapadt meg szinte a fólia.Ahol volt alapozva megfelelő alapozóval ott a kivétel után keletkeztek a felszinen buborékok akik pár másodperc mulva,vagy mosás közbe kidurrantak és ott nem is maradt meg a fólia. Minden tárgyat meg csiszoltunk merités előtt és tisztitottuk.tiszta vizet használtunk és a hőfok is megfelelő volt.probáltunk több szöget is a meritésnél és különböző sebességet is de mindig keletkeztek buborékok a felületen.természetes mindig megvártuk hogy a száradási időt. Cd-127 fóliát használtunk.  a CA-R 018 mintánál nem jelentkeztek  ezek a hibák. 

VTN Hungary:

Milyen bázisfestéket használt? 

Megrendelő:

Ami a csomagban is volt de probáltam másik fajtát is. 

VTN Hungary:

A levegőbuborék keletkezésének csak fizikai okai lehetnek, mert a fólia vízre fektetése után a levegőbuborék a megfelelő merítési szög esetén az egyenetlen - ívelt felületek mélyedéseiben állhatnak meg.

Arra kell figyelni, hogy a fólia vízre terítésekor se maradjon a fólia és a víz között levegő.

Amennyiben mégis maradna, akkor óvatosan ki lehet fújni alóla. 

A bázisfesték mindenképpen szükséges a technológiához.

Az aktivátor oldja fel a bázisfestéket valamint a fóliát és a merítés következtében így válik homogénné és elválaszthatatlanná a felület.

Később már csak roncsolással lehet eltávolítani.  

Ahol levegő kerül a fólia és a felület közé ott a buborék tartja el a fóliát, így nem fekszik fel a felületre és a maradékfólia lemosásakor látható, hogy a levegő miatt nem tud rátapadni a bázisfestékre. 

Kérem küldjön fotót a problémás felületekről. 

Várom észrevételét!

----------------------------------------------------------------------

A Netsystem által szerkesztett oldalakon található minden anyag a szerzői jog védelme alatt áll. Másolásuk törvénybe ütköző cselekedet, melynek minden esetben a következménye, hogy eljárást, kártérítés- és szerzői jogdíj megfizetést von maga után.